sobota, 9 czerwca 2012
Razowe ciasto z truskawkami i rabarbarem
Wczoraj obiecywałam, że nie zasypię bloga przepisami truskawkowo-rabarbarowymi, ale nie mogę się oprzeć. Tym bardziej, że dziś tylko raczej nowy pomysł niż odrębny przepis. Jest to modyfikacja razowego ciasta z gruszkami, które na dobrą sprawę można przecież zrobić z dowolnymi owocami. Z truskawkami i rabarbarem wychodzi cudownie!
Wystarczy zamiast gruszki dodać 2-3 łodygi rabarbaru i kilka (ok. 8-10) truskawek - wszystko oczywiście umyte, obrane i pokrojone. Zamiast cukru muscovado dodajemy zwyczajny biały, a całość dodatkowo posypujemy brązowym cukrem demerara (dzięki czemu ciasto będzie miało u góry delikatną skorupkę).
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
om nom nom...
OdpowiedzUsuń